Επισκευές υπολογιστών,κατασκευή ιστοσελίδας-ειδήσεις τεχνολογίας και άλλα Φορητοί αισθητήρες θα μπορούσαν να μεταφράσουν Νοηματική Γλώσσα στα αγγλικά ~ Root technology

Φορητοί αισθητήρες θα μπορούσαν να μεταφράσουν Νοηματική Γλώσσα στα αγγλικά


Wearable Sensor Translates Sign Language

Φορητών αισθητήρων θα μπορούσε μια μέρα να ερμηνεύσει τις χειρονομίες της νοηματικής γλώσσας και τις μεταφράζει στα αγγλικά, παρέχοντας υψηλής τεχνολογίας λύση στα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ κωφών και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν τη νοηματική γλώσσα.

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου Texas A & M University, ανάπτυξη φοριέται συσκευή που μπορεί να αισθανθεί την κίνηση και την μυϊκή δραστηριότητα στην αγκαλιά ενός ατόμου.

Η συσκευή λειτουργεί με την εξεύρεση των χειρονομιών ένα άτομο κάνει με τη χρήση δύο διακριτές αισθητήρες: ένα που ανταποκρίνεται στην κίνηση του καρπού και από την άλλη με τις μυϊκές κινήσεις του χεριού. Ένα πρόγραμμα, στη συνέχεια, λαμβάνει ασύρματα τις πληροφορίες αυτές και να μετατρέπει τα δεδομένα στην αγγλική μετάφραση. [Top 10 Inventions που άλλαξαν τον κόσμο]


Μετά από κάποια αρχική έρευνα, οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν συσκευές που επιχείρησε να μεταφράσει τη νοηματική γλώσσα σε κείμενο, αλλά δεν ήταν τόσο περίπλοκα στα σχέδιά τους.

«Το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας ... βασίστηκε σε όραμα-ή φωτογραφική μηχανή-based λύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Roozbeh Jafari, αναπληρωτής καθηγητής της βιοϊατρικής μηχανικής του Πανεπιστημίου Texas A & M.

Αυτά τα υφιστάμενα σχέδια, Jafari είπε, δεν είναι επαρκείς, διότι συχνά όταν κάποιος μιλάει με τη νοηματική γλώσσα, που χρησιμοποιούν χειρονομίες σε συνδυασμό με συγκεκριμένες κινήσεις των δακτύλων.

"Σκέφτηκα ότι ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε σε συνδυασμό αισθητήρες κίνησης και ενεργοποίηση των μυών», είπε Jafari Ζωντανή Επιστήμη. "Και η ιδέα εδώ είναι να οικοδομήσουμε μια συσκευή που φοριέται».

Οι ερευνητές έχτισαν ένα πρωτότυπο σύστημα που μπορεί να αναγνωρίζει τις λέξεις που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πιο συχνά στην καθημερινή τους συνομιλίες. Jafari, δήλωσε ότι τη στιγμή που η ομάδα αρχίζει την επέκταση του προγράμματος, οι μηχανικοί θα περιλαμβάνουν περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο ουσιαστική λεξιλόγιο.

Ένα μειονέκτημα του πρωτοτύπου είναι ότι το σύστημα πρέπει να «εκπαιδευτεί» να ανταποκριθούν σε κάθε άτομο που φοράει τη συσκευή, Jafari, δήλωσε. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει την κατάρτιση ζητώντας από το χρήστη να επαναλάβει ουσιαστικά ή να κάνετε κάθε χειρονομία μια-δυο φορές, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

«Αν είμαι φορώντας και καταλαβαίνετε ότι το φοράτε - το σώμα μας είναι διαφορετικά ... μυών μας δομές είναι διαφορετικές», είπε ο Jafari.

Αλλά, Jafari σκέφτεται το ζήτημα είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των χρονικών περιορισμών η ομάδα αντιμετώπισε στην οικοδόμηση του πρωτοτύπου. Χρειάστηκαν δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές μόλις δύο εβδομάδες για την κατασκευή της συσκευής, έτσι Jafari δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η συσκευή θα γίνει πιο προηγμένες κατά τη διάρκεια των επόμενων σταδίων της ανάπτυξης.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να μειώσει το χρόνο εκπαίδευσης της συσκευής, ή ακόμη και να εξαλείψει εντελώς, έτσι ώστε η συσκευή φοριέται ανταποκρίνεται αυτόματα στο χρήστη. Jafari θέλει επίσης να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των αισθητήρων του συστήματος, έτσι ώστε η συσκευή θα είναι περισσότερο χρήσιμη σε συνομιλίες πραγματικής ζωής. Επί του παρόντος, όταν ένα πρόσωπο χειρονομίες της νοηματικής γλώσσας, η συσκευή μπορεί να διαβάσει μόνο λόγια, ένα κάθε φορά.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το πώς οι άνθρωποι μιλούν. «Όταν μιλάμε, βάζουμε όλες τις λέξεις σε μια φράση," δήλωσε ο Jafari. «Η μετάβαση από τη μία λέξη σε μια άλλη λέξη είναι απρόσκοπτη και είναι πραγματικά άμεση."

«Πρέπει να οικοδομήσουμε τεχνικές επεξεργασίας σήματος που θα μας βοηθήσει να εντοπίσει και να κατανοήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση», πρόσθεσε.

Απώτερος όραμα Jafari είναι να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, όπως ο αισθητήρας φοριέται, για την ανάπτυξη καινοτόμων user interfaces, ανάμεσα στους ανθρώπους και τους υπολογιστές.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη χρήση του πληκτρολογίου για να δίνει εντολές σε ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά Jafari σκέφτεται πληκτρολόγηση σε συσκευές όπως smartwatches δεν είναι πρακτικό, επειδή τείνουν να έχουν μικρές οθόνες.

"Πρέπει να έχουμε ένα νέο περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI) και μια τροπικότητα UI που μας βοηθά να επικοινωνούν με αυτές τις συσκευές," είπε. "Συσκευές όπως [ο αισθητήρας φοριέται] θα μπορούσε να μας βοηθήσει να φτάσουμε εκεί. Θα μπορούσε να είναι κατ 'ουσίαν το σωστό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου