Επισκευές υπολογιστών,κατασκευή ιστοσελίδας-ειδήσεις τεχνολογίας και άλλα Φόβος αστρονόμων για έκρηξη supernova! ~ Root technology

Φόβος αστρονόμων για έκρηξη supernova!


Ένα από τα πιο πρόσφατο εύρημα της αστρονομίας είναι ότι τα αστέρια, όσο πιο μακριά είναι, ήθελα πραγματικά να σχηματίσουν ζεύγη. Αυτά τα λεγόμενα «διπλά συστήματα αστέρων» είναι παντού, και καθώς νέα στοιχεία έρχεται σε αρχίζουμε να βλέπουμε ότι τα δυαδικά συστήματα μπορούν να είναι εξίσου κοινή με το "κανονικό" είδος? για παράδειγμα, περίπου οι μισοί από τους εξωπλανήτες που βρέθηκαν μέχρι τώρα τροχιά σε δυαδικά συστήματα. Το γεγονός αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ χρήσιμη για τους αστρονόμους πράγματι, δεδομένου ότι οι νέες αποδείξεις από το Χάρβαρντ και πάνω από μια ντουζίνα άλλα πανεπιστήμια δείχνουν ότι σουπερνόβα τύπου Ia μπορεί να γεννηθεί από δυαδικά αστέρια. Αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στη διευθέτηση μιας μακροχρόνια συζήτηση για την προέλευση αυτού του συγκεκριμένου τύπου της σουπερνόβα, και να επιβεβαιώσει τη χρησιμότητά τους για την επιστήμη.
Μια σουπερνόβα τύπου Ia είναι μερικές φορές ονομάζεται "πρότυπο κερί", αν και όχι τόσο πολύ πια, διότι η ένταση του τύπου του σήματος κυκλοφόρησε πιστεύεται να τυποποιηθεί. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την χαρτογράφηση του σύμπαντος, την εκτίμηση αποστάσεις με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από ό, τι άλλες μεθόδους - αλλά μόνο αν είναι αλήθεια. Για να καταλάβω, είχαμε πρέπει να καταλάβουμε πραγματικά τι προκαλεί αυτά τα σουπερνόβα, και δεν υπήρξε ποτέ καμία συγκεκριμένη απόδειξη για να διευθετήσει το επιχείρημα - τώρα, μια προϋπάρχουσα θεωρία έχει κάποια σοβαρή νέα στήριξη.

σουπερνόβα 2Α σουπερνόβα εμφανίζεται όταν ένα αστέρι πάνω από ένα ορισμένο όριο μάζας κρυώσει κάτω από ένα ορισμένο όριο θερμοκρασίας - κατ 'ουσίαν, η επεκτατική δύναμη μειώνει αρκετά μακριά ώστε το εσωτερικό δύναμη της βαρύτητας προκαλεί έναν πυρήνα κατάρρευση, κατάρρευση, και σουπερνόβα. Ηθοποιοί ελαφρύτερο από τη μάζα όριο (που ονομάζεται όριο Chandrasekhar) δεν θα πάει σουπερνόβα, ενώ αυτές πάνω από το όριο θα είναι, και το ακριβές ύψος του άστρου μάζας πέρα ​​από αυτό το όριο έχει πολλά να υπαγορεύσει την ένταση της προκύπτουσας καταστροφής.

Για να εξηγήσει τα παράξενα αξιόπιστα χαρακτηριστικά των σουπερνόβα τύπου Ia, οι αστρονόμοι φανταστεί ένα δυαδικό αστρικό σύστημα στο οποίο ένας ψύχεται αστέρων (λευκό νάνο) τροχιές αρκετά κοντά σε ένα κόκκινο γίγαντα ο λευκός νάνος μπορεί να ρουφήξει το θέμα και να αναπτυχθούν. Εάν αυτή η βαριά λευκός νάνος ήταν πολύ κοντά στο Όριο Chandrasekhar, η είσοδος των νέων μάζα θα μπορούσε να ωθήσει τον πυρήνα πάνω από το όριο μετά το αστέρι έχει ήδη κρυώσει. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει το αστέρι για να γίνει σουπερνόβα τη στιγμή που διασχίζουν τη μάζα όριο, πράγμα που σημαίνει ότι η έντασή της θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο, που προκύπτει από την ίδια ακριβώς διαδικασία και η τελική μάζα. Αλλά ασυνέπειες στο πρότυπο αναγνώσεις κερί, και η συνεχιζόμενη αδυναμία να αποδείξει πραγματικά πού ακριβώς προέρχονται, σήμαινε ότι τα δεδομένα σουπερνόβα τύπου Ia ήταν αποφεύγονται από πολλούς φυσικούς.το κεφάλι σούπερ-Chandra

Η νέα αυτή εργασία παρουσιάζει μια έκρηξη φωτός ως απόδειξη μιας συνοδό άστρο σε μια παρατηρούμενη σουπερνόβα - μπλε φως, ιδιαίτερα. Αυτό συμβαίνει όταν ένα κοντινό σουπερνόβα θερμαίνει τη μία πλευρά ενός αστεριού, προκαλώντας αυτή την πλευρά να γίνει πιο γαλανός (θυμηθείτε ότι στην αστρονομία, μπλε αστέρια είναι θερμότερος από ό, τι κόκκινα). Τα στοιχεία τους δείχνουν ότι η εκδήλωση θα μπορούσε να έχει προκληθεί από το μοντέλο δυαδικής-σύντροφο, αλλά δεν αποδειχθεί αρκετά ακόμα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η παρατήρηση αυτή θα πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές για να αποδείξει ότι η σουπερνόβα τύπου Ia συμβαίνουν μόνο σε δυαδικά συστήματα, που είναι η θεωρία.

Όσον αφορά τη χρησιμότητά τους για την επιστήμη, δεν έχει τόση σημασία ποιο είναι το τελικό μοντέλο για την σουπερνόβα τύπου Ia καταλήγει να είναι, ακριβώς εφ 'όσον είναι αξιόπιστα. Αν δεν αποδειχθεί ότι τα τυποποιημένα κεριά μας προέρχονται από δυαδικά συστήματα, η απόλυτη συχνότητα των σημάτων είναι ενδιαφέρον - θα πρέπει να υπάρχει πολλή λευκό νάνο-κόκκινο-γίγαντας-κοντά-δυαδικά συστήματα.

Τώρα που η πρώτη παρατήρηση είναι καρφωμένο κάτω, θα πρέπει να περιμένουμε για το υπόλοιπο των παρατηρήσεων για να έρθει στο. Ας ελπίσουμε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν ότι οι αστρονόμοι πραγματικά έχουν ένα πρότυπο κερί στην εργαλειοθήκη τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου